12 лидерски принципа на Маурицио Почетино

Снощи беше емоционална вечер! Тотнъм Хотспър, любимият ми отбор от 15 години насам, спечели по драматичен начин полуфинала срещу Аякс. Трудно ще опиша с думи какво чувствам – всеки футболен фен знае каква е емоцията да победиш при безнадеждна ситуация и то в последния момент.

Този невероятен момент в историята на Тотнъм идва 5 години след като Маурицио Почетино стана мениджър на клуба. И каква трансформация беше. В началото на сезона всички бяха отписали Тотнъм поради факта, че не купиха нито един играч. Реално последните 16 месеца няма нов човек в отбора, което е странно за футболния свят. В началото на сезона казах на Петя, че ще ми бъде интересно дали философията на Почетино ще сработи. Неговите принципи поставят фокус върху изграждането на силен екип, който после ще постигне резултати – нещо, което рядко виждам в IT сектора и в което аз също вярвам.

Затова реших, че е подходящ момент да споделя 12 от принципите на Почетино, стъпвайки върху книгата му Brave New World. Мисля си, че всеки лидер на екип може да се поучи от тези идеи:

– Хари

 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *