Празният стол (полезни материали)

👨‍👩‍👧‍👦 Soft skills за IT хора - FB група

Ако искаш да продължиш с интересното, полезното и практически приложимото съдържание и след обученията на Точка 2, присъедини се в групата: 🙂

Soft skills за IT хора

 

📚 Книга: Death by Meeting

Как да направим срещите си интересни, ефективни и с краен резултат? Чрез любопитна история, книгата представя модел за провеждане на срещи.

📚 Книга: Creativity, Inc.

Ед Катмул (един от основателите на Pixar) споделя своите възгледи за изграждане на продуктивна креативна среда. В книгата той споделя много интересни примери от кухнята на Pixar и Disney Animation. Лесно се чете, а е богата с принципи, които може да са полезни на всеки мениджър. 

📚 Книга: The Lean Startup

Книгата представя модел, идеален за стартъп компании или за иновативни продукти. Подходът разглежда как да експериментираме и как итеративно да надграждаме идеите си, за да достигнем до успешни решения.

📚 Книга: Петте основни слабости при работа в екип (The Five Dysfunctions of a Team)

В тази книга, чрез интересна история е разказан модела с пирамидата на Ленсиони, който ви дадохме. Моделът включва темите доверие, конфликти, ангажираност и т.н.

📺 Точка 2 Видео: A Leader's Tale: Growing Effective Teams

На ISTA Conference 2016 представихме част от своя опит за изграждане на ефективни екипи. Може да видите идеи за сплотяване на вашия екип в това 30-минутно видео.

📺 Точка 2 Видео: Soft skills for IT teams (practical field guide)

На ISTA Conference 2018 представихме практически наръчник за изграждане на силни IT екипи. 5 инструмента, които може да изпробвате веднага във вашите екипи.

📺 Видео: How to Turn a Group of Strangers into a Team